دندانپزشکی ترمیمی + 6 روش موثر آن

دندانپزشکی ترمیمی- دکتر مهدی کریمی

مراقبت‌های پیشگیرانه بی‌دردسرترین و مقرون به صرفه‌ترین راهکار برای زیبا نگه داشتن لبخند زیباست. خوشبخاته، حتی اگر دندان‌های شما آسیب دیده یا پوسیده باشد، می‌توانید با کمک دندانپزشکی ترمیمی لبخند خود را بهبود بخشید.

دندان‌ها به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی یا آسیب دیدگی دچار تغییر ساختاری می‌شوند که روش‌های مختلفی برای بازگشت دندان‌ها و بهبود عملکرد آنها وجود دارد.

دندانپزشکی ترمیمی چیست؟

روش‌های ترمیمی دندان به روش‌هایی گفته می‌شود که عملکرد دهان را بازیابی، دندان آسیب دیده را ترمیم می‌کند یا به طور کل جایگزین دندان افتاده یا از دست رفته می‌شود. اجرای روش‌های ترمیمی بر توانایی گاز گرفتن، جویدن یا صحبت کردن صحیح تاثیرگذار و شامل روش‌هایی مانند نصب ایمپلنت، پرکردن و روکش است.

برخی اقدامات نیز پیشگیرانه و اصلاح طبیعی است که اکثر دندانپزشکان آنها را اجرا می‌کنند. بنابراین نیازی به مراجعه به متخصص نخواهد بود.

دندانپزشکی ترمیمی

پس از انجام دندانپزشکی ترمیمی، دندان‌های طبیعی دوباره قابل استفاده و ظاهر طبیعی و عملکرد دندان بازیابی می شود. روش‌های ترمیمی، هرگونه مشکلی که موجب آسیب در صحبت کردن و جویدن باشد را از بین می‌برد.

همچنین به حفظ فاصله صحیح دندان‌های مجاور کمک می‌کند و موجب می‌شود لبخندی تازه و با طراوت را تجربه کنید و با افتخار لبخند بزنید.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

روش‌های ترمیمی دندان

زمانی که به دندانپزشک ترمیمی مراجعه می‌کنید روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به شرایط شما مناسب‌ترین روش درمانی انتخاب می‌شود.

پر کردن دندان؛ رایج‌ترین روش ترمیمی

پر کردن دندان یکی از رایج‌ترین روش‌های دندانپزشکی ترمیمی است که توسط اکثر دندانپزشکان انجام می‌شود. طی مراحل این روش مواد پرکننده جایگزین قسمت‌های پوسیده دندان می‌شود و ساختار دندان را بهبود می‌بخشد.

پرکننده‌ها از متریال‌های مختلفی همچون آمالگام، سرامیک(پرسلن)، کامپوزیت و دیگر موارد ساخته می‌شود که با ترمیم سطوح دندان، عملکرد گاز گرفتن و جویدن را بهبود می‌بخشد.

ترمیم دندان

هنگامی که این مواد در محل آسیب دیده قرار می‌گیرند، اکثر بیماران متوجه بهبود قابل توجه دندان می‌شوند و احساس ناراحتی برای آنها به طور کل رفع می‌شود.

بریج‌های دندان

دندانپزشک ترمیمی ممکن است بریج دندان را توصیه کند که این روش جایگزین چندین دندان می‌شود. طی مراحل این روش، یک دندان مصنوعی بر اساس ساختار آن از متریال‌های بادوام مانند سرامیک طراحی می‌شود و برای پرکردن فضایی که دندان طبیعی قرار دارد استفاده می‌شود.

بریج‌های دندانی به از بین بردن هرگونه شکاف در لبخند شما کمک و عملکرد کامل فک و دندان‌ها را بازیابی می‌کند. همچنین باعث حفظ نحوه گفتار شما می‌شود و دیگر دندان‌ها به دلیل فضای باز جابجا نخواهند شد.

بریج یا پل دندانی

اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و به طور منظم معاینات دندانپزشکی را انجام دهید بریج‌های دندانی تا پایان عمر بدون هیچ تغییری باقی می‌ماند.

روکش‌های دندان

اگر دندانی آسیب دیده، پوسیده و ترک خورده دارید، روکش دندان به بازیابی و استحکام مناسب آن کمک می‌کند. به زبان ساده، روکش‌ها همانند کلاهک‌های توخالی هستند که به شکل دندان طراحی شدند و در جای خود با متریال مناسب قرار می‌گیرند.

روکش دندان چیست؟

روکش‌ها از مواد مختلفی مانند سرامیک و… تهیه می‌شوند و بسیاری از مردم برای حفظ دوام و ماندگاری طولانی مدت آن‌ها از متریالی که به خوبی با دندان‌های طبیعی سازگاری و مطابقت داشته باشند، استفاده می‌کنند.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه
تفاوت روکش با ترمیم دندان + مزایا و معایب

کامپوزیت دندان

آیا یک یا چند دندان شما ترک خورده یا تغییر رنگ داده است؟ کامپوزیت یکی از بهترین روش‌های دندانپزشکی ترمیمی است که کمک می‌کند ظاهر دندان بهبود یابد. این روش بسیار ساده و بدون درد طراحی شده که شامل شکل دادن و چسباندن متریالی همچون رزین کامپوزیتی است.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

متریال کامپوزیتی از رزین مستحکم و بادوام تولید می‌شود که بدون نیاز به زمان بهبودی طولانی مدت و یا طی کردن چندین جلسه دندانپزشکی، روی دندان‌های آسیب دیده قرار می‌گیرد و به صورت کاملاً طبیعی با ساختار دندان مطابقت دارد.

عصب‌کشی

هنگامی که یک حفره به اندازه کافی در دندان عمیق می‌شود و به پالپ نرم داخل دندان می‌رسد، نیاز به عمل عصب‌کشی کانال ریشه است. گاهی اوقات پس از آسیب دیدگی دندان، کانال ریشه نیز دچار خرابی می‌شود و داخل آن عفونت گسترش پیدا می‌کند.

عصب کشی دندان

در طول عمل عصب کشی ریشه، دندانپزشک تمام پالپ نرم را از داخل دندان و کانال ریشه تمیز می‌کند و عفونت را کاملاً از بین می‌برد.

ایمپلنت دندان

اگر دندانی دارید که از بین رفته است یا به دلیل پوسیدگی نیاز به کشیدن دارد می‌توان از ایمپلنت دندان برای جایگزین کردن آن استفاده کرد. ایمپلنت روش عالی دندانپزشکی ترمیمی برای بازیابی دندان و ریشه آن است که پایه(ریشه مصنوعی) آن از تیتانیوم ساخته می‌شود.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه
مراحل ایمپلنت دندان + 0 تا 100 سه مرحله آن

تیتانیوم فلزی زیست سازگار است که با استخوان فک پیوند می‌یابد و همانند نگهدارنده محکم، پروتز دندان را در جای اصلی خود نگه می‌دارد. و در نهایت اباتمنت به پایه متصل شده و روکش یا تاج(دندان مصنوعی) بر روی اباتمنت قرار می‌گیرد.

ایمپلنت دندان

ساختار ایمپلنت همانند دندان طبیعی طراحی شده است و عملکرد مشابهی با آن دارد. به همین دلیل، بهترین گزینه جایگزینی دندان در نظر گرفته شده است.

دندان مصنوعی کامل یا پروتز پارسیل متحرک

اگر دندان‌های سالم کافی در دهان ندارید پروتز، جایگزین مناسبی برای آن است. پروتزها از یک قوس کامل یا جزئی(پارسیل) دندان تشکیل می‌شود که به صورت متحرک قابل اجرا هستند؛ طوری که به لثه‌ها متصل می‌گردند و به خوبی عملکرد طبیعی دندان‌ها را اجرا می‌کنند.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

مزایای دندانپزشکی ترمیمی؛ از بازیابی تا حفظ فک

روش‌های ترمیمی دندان فواید زیادی دارد و به عنوان یکی از رایج‌ترین درمان‌ها توسط دندانپزشکان اجرا می‌شود:

بازیابی عملکرد؛ مهمترین مزیت

روش‌های ترمیمی دندان عملکرد دندان را بازیابی می‌کنند و شما به راحتی می‌توانید غذا بخورید و صحبت کنید، زیرا دندان‌های شما سالم هستند.

درد را از بین می برد

اگر حفره‌ای عمیق یا دندان عفونی دارید که نیاز به تخلیه کانال ریشه دارد احتمالاً درد شدیدی را تجربه می‌کنید. روش‌های ترمیمی با اصلاح مشکل و از بین بردن عفونت، درد را از بین می‌برند.

مانع بروز مشکلات بیشتر

اصلاح یک مشکل دندان به محض تشخیص آن می‌تواند از بدتر شدن شرایط جلوگیری کند. برای مثال، پر کردن حفره به محض تشخیص آن توسط دندانپزشک می‌تواند از تخریب کانال ریشه جلوگیری کند. در حالی که نادیده گرفتن آن برای طولانی مدت، منجر به از دست دادن آن می‌شود و مجبور می‌شوید دندان را بکشید.

حفظ تراکم استخوان فک

با جایگزین کردن دندان از دست رفته توسط ایمپلنت، تراکم و استخوان محفوظ می‌ماند و از ضعیف شدن فک جلوگیری می‌شود. در غیر اینصورت به مرور زمان نیاز به پیوند استخوان پیدا می‌کنید و استخوان به مرور تحلیل می‌رود.

کلام آخر

خیلی‌ها دندانپزشکی ترمیمی را محدود به کشیدن یا پرکردن دندان می‌دانند، در حالی که روش و مواد ترمیمی مختلف وجود دارد که دندانپزشکان با کمک آن‌ها حداکثر تلاش خود را برای حفظ و ماندگاری دندان طبیعی و سلامتی دهان انجام می‌دهند.

پس رسیدن به خودآگاهی و اقدام سریع برای ترمیم کمک می‌کند سالیان طولانی از زیبایی و عملکرد دندان‌هایتان لذت ببرید و نیازی به درد کشیدن و ناراحتی نداشته باشید.

سوالات رایج دندانپزشکی ترمیمی

1. تفاوت دندانپزشکی ترمیمی و دندانپزشکی زیبایی چیست؟

هدف از اجرای درمان ترمیمی بازیابی عملکرد است، اما دندانپزشکی زیبایی به بهبود ظاهر دندان کمک می‌کند.

2. مدت زمان ترمیم دندان چقدر است؟

مدت زمان ترمیم دندان به روش انتخابی و مشکلات پیش آمده بستگی دارد که روش‌های ترمیمی مانند پر کردن در همان جلسه اولیه قابل انجام است.

3. دندان ترمیم شده چقدر ماندگاری دارد؟

دوام دندان ترمیم شده به رعایت نکات بهداشتی و مسواک زدن بستگی دارد که در صورت رعایت نکات به صورت روزانه می‌توانید تا سالیان طولانی از دندان‌تان استفاده کنید.

4. کدام نوع پر کردن دندان بهتر است؟

بهترین انواع پر کردن دندان شامل کامپوزیت و چینی است.

5. آیا ترمیم دندان دردناک است؟

هیچ کدام از روش‌های درمانی دردناک نیست، زیرا دندانپزشک با تزریق بی‌حسی مراحل را پیش می‌برد.

اگر در مورد مقاله بالایی سؤال یا دیدگاهی دارید، لطفا آن را از طریق فرم ارتباطی زیر کامنت کرده و با دیگر بازدیدکنندگان سایت دکتر مهدی کریمی به اشتراک بگذارید.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

دکتر مهدی کریمی- دندانپزشک زیبایی و ایمپلنتولوژیست

دکتر مهدی کریمی دندانپزشک زیبایی، ایمپلنتولوژیست، فلوشیپ زیبایی از دانشگاه جنوا (Geneova) ایتالیا و فلوشیپ لیزر دندانپزشکی از دانشگاه آخن (Aachen) آلمان می باشند و از سال 1389 به صورت حرفه‌ای در زمینه دندانپزشکی زیبایی مشغول به فعالیت بوده و در جهت افزایش دانش و تخصص خود در اکثر دوره‌های زیبایی و ایمپلنت دندانی شرکت نموده‌اند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 2 =