لیفت سینوس + انواع، محدودیت‌ها و مراقبت‌ها

لیفت سینوس- دکتر مهدی کریمی

لیفت سینوس یکی از جراحی‌های حیاتی دندانپزشکی است که عموما قبل از کاشت ایمپلنت دندان ممکن است نیاز باشد. آیا با این جراحی آشنایی دارید؟ اگر قرار است آن را انجام دهید باید دلایل آن را بدانید و با نحوه اجرای این جراحی آشنا شوید. آیا این جراحی خطر و عوارض ناگواری به همراه دارد؟

جراحی لیفت سینوس یکی از اقداماتی است که قبل از کاشت دندان انجام می‌شود و شرایط را برای قرارگیری پروتز مورد نظر فراهم می‌کند. در چند سال اخیر با روی کار آمدن تکنولوژی‌های جدید و ساده‌سازی روند کاشت دندان، خیلی‌ها ایمپلنت دندان را به عنوان بهترین راهکار برای جایگزینی دندان از دست رفته انتخاب می‌کنند.

به همین خاطر، نیاز به جراحی لیفت سینوس ممکن است برای هر فردی که قصد انجام کاشت دندان را دارد، وجود داشته باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا با این جراحی آشنایی کامل پیدا کنید و شرایط و عوارض آن را بررسی کنیم.

جراحی لیفت سینوس چیست؟

کاشت ایمپلنت دندان یکی از بهترین راهکارها برای جایگزینی دندان از دست رفته است که علاوه بر جبران فضای خالی، موجب داشتن لبخند بهتر و بهبود جویدن غذا و نحوه تکلم می‌شود.

لیفت سینوس

روش‌های مختلفی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد؛ در ایمپلنت‌های تک دندان گرفته تا ایمپلنت‌های چند دندان و فک کامل قبل از اجرا باید شرایط لازم برای اجرا مهیا شود. جراحی لیفت سینوس یکی از پیش نیازهای احتمالی کاشت ایمپلنت است و زمانی انجام آن نیاز است که فرد از استخوان فک کامل و مناسب بهره‌مند نباشد.

دندانپزشکان و جراحان فک و دهان با کمک تکنیک‌های مختلفی این روش را اجرایی می‌کنند و شرایط را برای قرارگیری پایه ایمپلنت(فیکسچر) مهیا می‌سازند.

کاندیدای جراحی لیفت سینوس

در مواردی که دندان فک بالا در ناحیه خلف(ناحیه پشتی دهان) کشیده شده باشد و سینوس ماگزیلا(فک بالا) پایین آمده و فضای استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت نداشته باشیم، در این مواقع نیاز به جراحی سینوس می‌باشد.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

انواع لیفت سینوس

این روش به دو صورت باز و بسته اجرا می‌شود که هر کدام در شرایط متفاوتی توسط جراح قابل انتخاب است. در این قسمت به طور مفصل در مورد این دو روش صحبت می‌کنیم:

لیفت بسته

این مدل جراحی زمانی انتخاب می‌شود که استخوان عمودی کمتر از 2 میلی‌متر باشد. جراح با کمک دریل، حفره‌ای زیر سینوس ایجاد می‌کند و پودر استخوان به داخل آن تزریق می‌شود. اجرای این روش به مهارت و دقت بالایی نیاز دارد. زیرا احتمال برخورد سینوس‌ها با ابزارهای دندانپزشکی زیاد است. همچنین ممکن است عوارض ناگواری همچون پارگی سینوس یا عفونت رخ دهد.

جراحی لیفت سینوس

این روش با حداقل‌ترین تهاجم و هزینه کمتر نسبت به جراحی لیفت سینوس باز اجرا می‌شود و مدت زمان مورد نیاز برای اجرای آن کمتر است. اما ممکن است نتیجه نهایی حین جراحی نامشخص باشد.

لیفت باز

گاهی اوقات برای کاشت دندان، فرد به حدود 5 سانتی‌متر استخوان نیاز دارد. در این مواقع سینوس لیفت باز پیشنهاد می‌شود. نحوه اجرا بدین گونه است که جراح، برشی در بافت لثه ایجاد می‌کند و سپس سینوس را به سمت بالا حرکت می‌دهد تا جای خالی با پودر استخوان پر شود.

امکان کاشت دندان همراه با لیفت سینوس به روش باز وجود دارد که نتیجه جراحی در روز عمل قابل مشاهده است. افزایش تراکم استخوان بدون هیچ مشکل و محدودیتی انجام می‌شود.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه
مراحل ایمپلنت دندان + 0 تا 100 سه مرحله آن

چه کسانی نمی‌توانند جراحی سینوس انجام دهند؟

برخی افراد که دارای شرایط زیر هستند کاندیدای مناسبی برای این جراحی شناخته نمی‌شوند:

افرادی که دارای ضایعات پاتالوژیک در سینوس هستند، و امکان دستکاری سینوس وجود نداشته باشد.

افرادی که سینوزیت حاد دارند.

افرادی که تحمل جراحی‌های کمی وسیع‌تر را ندارند.

افرادی که دارای تنوع بالای مورفولوژی سینوس هستند و امکان پیوند استخوان و لیفت سینوس در آنها وجود ندارد.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

مراقبت‌های بعد از جراحی سینوس لیفت

برای گذراندن دوران بهبودی، توجه به نکات گفته شده در زیر ضروری است. مطمئنا جراح در مورد این نکات با شما صحبت خواهد کرد:

سعی کنید هیچ فشار به ناحیه تحت درمان وارد نکنید و هرگز خود را در معرض عوامل آلرژی‌زا قرار ندهید.

اگر احساس درد دارید، مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک توصیه می‌شود.

مصرف به موقع آنتی بیوتیک‌ها به پیشگیری از عفونت کمک می‌کند.

استفاده از کمپرس یخ موجب کاهش درد و تورم می‌شود. برای این کار از یک کیسه یخ داخل حوله استفاده کنید.

سعی کنید چند روز بعد از جراحی از مایعات فراوان استفاده کنید.

انجام فعالیت‌های سنگین ورزشی اصلا توصیه نمی‌شود.

در دوران بهبودی برای نوشیدن مایعات از نی استفاده کنید.

برای سه روز مصرف غذاهای نرم مانند تخم مرغ عسلی، نودل، سوپ و … پیشنهاد می‌شود.

از نوشیدن نوشیدنی‌های گازدار، الکل و مصرف دخانیات خودداری کنید.

حتما بعد از جراحی برای بررسی شرایط به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

تفاوت سینوس لیفت و پیوند استخوان

در مواردی که نیاز به انجام ایمپلنت می‌باشد و استخوان فک کافی وجود ندارد(از نظر عرض یا ارتفاع)، در این صورت انجام پیوند استخوان ضروری است.

سینوس لیفت هم نوعی پیوند استخوان محسوب می‌شود. با این تفاوت که در پیوند استخوان با استفاده از مواد پیوندی، عرض یا ارتفاع استخوان فک بالا یا پایین افزایش پیدا کرده و ایمپلنت در آن ناحیه قرار داده می‌شود.

پیوند استخوان فک

ولی در سینوس لیفت که مختص فک بالا است، اگر ارتفاع استخوان در ناحیه خلف فک بالا کم باشد با استفاده از پیوند استخوان داخل سینوس فک بالا، فضای مناسب از نظر ارتفاع برای ایمپلنت مهیا می‌شود.

دوره بهبودی لیفت سینوس

دوره نقاهت بعد از این جراحی حدود ۲ الی ۳ روز به طول می‌انجامد. اما برای رسیدن به نتیجه نهایی و پایان مرحله ریکاوری حدود یک هفته به زمان نیاز دارید. طی این هفته استخوان فک در شرایط بهتری قرار می‌گیرد، اما برای افزایش استحکام استخوان فک و امکان قرارگیری پایه ایمپلنت، باید حدود ۴ الی ۹ ماه صبر کنید. در مواردی هم همزمان با پیوند استخوان سینوس(سینوس لیفت)، امکان قرار دادن ایمپلنت وجود دارد.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

عوارض جراحی سینوس لیفت

این جراحی همانند دیگر جراحی‌ها امکان بروز عوارض کوتاه یا بلند مدت را به دنبال دارد و هرچه مهارت و تجربه دندانپزشک بیشتر باشد و مراقبت‌های بعد از انجام این روش توسط بیمار به دقت رعایت شود، احتمال بروز مشکلات ناگوار به حداقل می‌رسد.

در موارد زیر عوارض این جراحی را به طور کامل شرح داده‌ایم:

پارگی غشای سینوس

یکی از عوارض احتمالی بعد از جراحی، پارگی غشای سینوس است که امکان ترمیم آن وجود دارد. بعد از رفع این مشکل، جراحی به راحتی قابل انجام خواهد بود، اما در صورتی که پارگی بیش از حد باشد باید دوره بهبودی برای ترمیم غشای سینوس را طی کنید.

عفونت

احتمال بروز عفونت برای تمام جراحی‌ها وجود دارد. برای پیشگیری از این موضوع مصرف آنتی بیوتیک‌ها در اسرع وقت توصیه می‌شود. همچنین رعایت مراقبت‌های بهداشتی احتمال بروز عفونت را کاهش می‌دهد.

تورم و التهاب

این نشانه بعد از جراحی لیفت سینوس بسیار رایج است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا بعد از مدتی کاملاً رفع می‌شود. همچنین ممکن است در چند روز اولیه ناحیه تحت درمان دچار خونریزی شود و این اتفاق از ناحیه بینی رایج است. در چنین مواقعی هرگز بینی خود را به سمت بالا نکشید یا فشار زیادی به بینی وارد نکنید.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه
ایمپلنت کامل فک بالا و پایین

کلام آخر

جراحی لیفت سینوس برای افزایش ارتفاع استخوان انجام می‌شود و به تشخیص دندانپزشک قبل از کاشت دندان در برنامه درمانی قرار می‌گیرد. این مرحله نیز باید با دقت و توجه ویژه‌ای به نتیجه برسد و در صورت عدم توجه به نکات مراقبتی، احتمال بروز عفونت و مشکلات ناگوار افزایش می‌یابد. در آخر نیز، اجرای کاشت دندان ناممکن خواهد شد.

اگر در مورد مقاله بالایی سؤال یا دیدگاهی دارید، لطفا آن را از طریق فرم ارتباطی زیر کامنت کرده و با دیگر بازدیدکنندگان سایت دکتر مهدی کریمی به اشتراک بگذارید.

راههای ارتباطی برای دریافت مشاوره، هماهنگی وقت ویزیت، استعلام قیمت و سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی مطب دکتر مهدی کریمی 

دکتر مهدی کریمی- دندانپزشک زیبایی و ایمپلنتولوژیست

دکتر مهدی کریمی دندانپزشک زیبایی، ایمپلنتولوژیست، فلوشیپ زیبایی از دانشگاه جنوا (Geneova) ایتالیا و فلوشیپ لیزر دندانپزشکی از دانشگاه آخن (Aachen) آلمان می باشند و از سال 1389 به صورت حرفه‌ای در زمینه دندانپزشکی زیبایی مشغول به فعالیت بوده و در جهت افزایش دانش و تخصص خود در اکثر دوره‌های زیبایی و ایمپلنت دندانی شرکت نموده‌اند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + هشت =